zarva lumii,

♭ Zarva lumii — 30 august 2019


de E. I. Pribeagu · vineri, 30 august 2019

Tîrîș-grăpiș am reușit să intru în ritmul serviciului (pe care-l urăsc într-atît încît…, dar mai bine mă opresc). Am dus la capăt ce amînasem înainte de concediu și am reușit să schițez cîteva articole. Unele sînt în stadiul primei corecturi, altele abia au schelele înălțate.

La mijlocul săptămînii, dimineața, căci știrile le aflu mereu cu întîrziere, în drum spre serviciu, de la un post de radio, am aflat că avem un guvern ciuntit, dar care vrea să meargă mai departe, sîntem doar țara lui merge și-așa, pentru ca seara președintele să respingă noile propuneri. Ne-am obișnuit într-atît de joaca asta de-a șoarecele și pisica încît am închis totul într-un colț al memoriei la care plănuiesc să nu mai umblu prea curînd, poate niciodată.

Festivalul George Enescu

Evenimentul cu adevărat notabil al săptămînii are loc însă mîine cînd începe Festivalul „George Enescu”. Nu știu cît ori dacă vă place muzica clasică (sper să nu folosiți scuza „neînțelegerii”), dar încercați să găsiți măcar cîteva seri în care să vă delectați cu momente unice. E transmis de TVR, de Radio România (atît de România Cultural, dar și de Radio România Muzical, singurul post de la noi dedicat în întregime muzicii clasice), dar și de Trinitas TV, care este broadcaster oficial al festivalului.

 

Ca întotdeauna, vă aștept sugestiile de lectură și poate unele se vor regăsi în zarva lumii.

distribuie
Cele mai citite

· ♭ Tihna pierdută a iernilor de altădată
26 ian. 2019 · E. I. Pribeagu
· Cinci cărți care nu m-au lăsat să dorm
29 apr. 2017 · E. I. Pribeagu

Abonare
RSS
Contact
E-MAIL
Conectare

Similare

· ♭ Zarva lumii — 6 septembrie 2019
6 sept. 2019 · E. I. Pribeagu
· ♭ Zarva lumii — 23 august 2019
23 aug. 2019 · E. I. Pribeagu