caleidoscop,

Caleidoscop III


de E. I. Pribeagu · luni, 8 iulie 2019

Sper că deja știți unde vă veți petrece zilele de concediu. Avem atît de multă nevoie să plecăm, să ne redescoperim, să uităm, fie și doar pentru cîteva zile, de rutina ce ne macină încet și implacabil viețile.

Mărturisesc că eu sînt oarecum un aventurier și nu-mi aleg decît o destinație vagă, lăsînd drumurile să mi se-arate singure.

Răsfoind lumea

Plăcerile și trîndăviile săptămînii 8-14 iulie 2019

Cadoul muzical al săptămînii: La campanella

  • partea a III-a din Concertul nr. 2 pentru vioară și orchestră de Niccolò Paganini în interpretarea lui Leonid Kogan
  • Studiul nr. 3 în sol diez minor La campanella după Paganini de Franz Liszt cu Evgheni Kissin la pian

Recomandările mele muzicale vin, ca-n fiecare săptămînă, din programul Radio România Muzical.

  • luni, de la ora 15.30, vă recomand rubrica Concerte de 5 stele – Concertul susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena la Casa Mozart din Salzburg (26 ianuarie 2019). Dirijor Adam Fischer. Solistă violonista Janine Jansen. În program: Wolfgang Amadeus Mozart Simfoniile nr. 33 și nr. 39, dar și Concertul nr. 5 KV 219 în La major pentru vioară și orchestră al aceluiași compozitor.
  • marți, în cadrul rubricii Glissando (de la ora 11:00), puteți asculta Concertul nr. 2 în La major pentru pian și orchestră de Franz Liszt, în interpretarea lui Jean Yves Thibaudet și a Orchestrei Simfonică din Montreal, dirijor Charles Dutoit, iar, de la ora 13:05, rubrica Polifonii vă oferă întîlnirea cu Daniil Trifonov, interpretînd Concertul nr. 4 op. 40 ȋn sol minor pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov, dar și cu Alexandru Tomescu în Concertul nr. 2 KV 211 ȋn Re major pentru vioară și orchestră de Wolfang Amadeus Mozart.
  • miercuri, de la ora 21:00, Scena europeană vă invită să ascultați concertul susținut de Orchestra Filarmonicii din Oslo, condusă de Vasili Petrenko la Sala de concerte din Oslo, în 23 august 2018. Solist a fost pianistul Stephen Hough, iar în program: Ludwig van Beethoven – Concertul nr. 5 op. 73 în Mi bemol major pentru pian și orchestră „Imperialul” și Nikolai Rimski Korsakov – Suita op. 35 „Șeherazada”
  • joi, de la ora 10:00, în cadrul rubricii Interpreții Festivalului “George Enescu” 2019, vă întîlniți cu Anotimpurile la Buenos Aires ale lui Astor Piazolla în interpretarea lui David Grimal și a Orchestrei de Cameră Radio.
  • vineri, în cadrul rubricii Concerte de cinci stele (cu începere la ora 15:30), puteți asculta concertul susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la Bad Kissingen, în 14 iulie 2018, condusă de Cristian Măcelaru și solistă violonista Alina Igragimova. În program: Leonard Bernstein - Uvertura operetei „Candide”; Robert Schumann - Concertul în re minor pentru vioară și orchestră; Antonin Dvořak- Simfonia a IX-a op. 95 în mi minor „Din Lumea Nouă”
  • sîmbătă, de la ora 17:00, în cadrul rubricii Concertele RRM, puteți asculta Concertul susținut de Camerata Regală, dirijată de Salvadoe Mas Conde în data de 25 mai 2019, la Sala Mare a Ateneului Român. Solist – pianistul Andrei Licareț. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura operei „Nunta lui Figaro”, Concertul nr. 24 KV 491 în do minor pentru pian și orchestră, Simfonia nr. 36 KV 425 în Do major „Linz”.
  • duminică, la sfîrșitul după-amiezii, începînd cu ora 17:00, rubrica Compozitorul săptămînii. Edward Elgar.

Informațiile sînt preluate de pe site-ul romania-muzical.ro, iar despre frecvențe ori modalități de ascultare găsiți informații în pagina dedicată.

distribuie
Cele mai citite

· ♭ Tihna pierdută a iernilor de altădată
26 ian. 2019 · E. I. Pribeagu
· Cinci cărți care nu m-au lăsat să dorm
29 apr. 2017 · E. I. Pribeagu

Abonare
RSS
Contact
E-MAIL
Conectare

Similare

· Caleidoscop VII
9 sept. 2019 · E. I. Pribeagu
· Caleidoscop VI
26 aug. 2019 · E. I. Pribeagu
· Caleidoscop V
19 aug. 2019 · E. I. Pribeagu